De ce am ales să fac ce fac :


În primul rând pentru că pot. 
În al doilea rând pentru că mă întâlnesc cu tine īn fiecare zi. Ești romanul ăla prost, care România de 30 de ani. Fie că ești senator, fie că ești măturător. Ești nimeni care nimic. Inconștient de propria sa ignoranța. Viciat și incompetent. Gherțoi. Corupt și incult. Gherțoiul la costum sau gherțoiul cu trening. Curva proastă din Senat sau curva din sat. Curva deșteaptă care te minte că te respectă și te face de bani în toate felurile când te jupoaie de 7 piei prin amenzi, taxe și impozite. Nu pot să îmi pierd viața în pârnaie, pentru omor deosebit de grav pe oriunde unde te întâlnesc și nici nu o să schimb nimic, pentru că tu ești însăși românitatea. Deși scoți tot ce e mai rău din mine cu nesimțirea și tupeul tău, am decis că merit să rămân întreg la cap și am renunțat la fanteziile de razbunare pentru tot ce îmi faci și am început să râd de tine. Pentru că o viață am și dacă te urăsc și trăiesc în angoasă, nu mă pot bucura de ea. Atunci mi-o furi. Atunci mă învingi. Reușesc să fac asta tot mai bine și să îmi regăsesc demnitatea și bucuria împreună cu o minoritate de oameni care mă apreciază sau se regăsesc. Acum nu te mai urăsc. Râd de tine cu dispreț. Îmi e milă de tine. Uneori îmi e scârbă de tine. Alteori îmi este frică de tine. Câteodată mă îngrozești. Dar, voi fi întotdeauna deasupra ta. Te voi fi învins prin tot ce sunt și tot ce nu sunt. 
Și în al treilea rând pentru că talentul cu care m-am născut, ăla autentic și care mă face demn de numele de om, este arta. Că e muzica pe care o fac pentru închipuirile mele naive și infantile cu super eroi ca-n filme , că ne artă plastică sau poveștile și schițele mele, uneori umoristice.
Am aproape 36 de ani. Nu mai cred că o să schimb ceva. Sau că o să se schimbe ceva. Dar nu mă opresc. Pentru că asta e tot ceea ce știu și ce sunt. Și pentru oamenii ăia care mă fac să mă simt FERICIT, atunci când iau ce am eu de oferit lumii și îmi dau înapoi un pic din partea aia secretă a sufletului lor. Atunci mă simt înalt cât un munte și gata să mă lupt cu lumea-ntreagă. Simt că însemn ceva mai mult decât propria mea viață.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.