Mesajele pe care le primești de sărbători îți arată cât de tâmpiți sunt românii.

În era digitală oamenii o ard în continuare că niște troglodiți. Cu smartphone și acces la la internet.
După ce că nu e de ajuns că este frig, trebuie să îmi planific orice drum cu mașina la jumătate de oră înainte să o fac cu adevărat și plătesc o gălăgie de bani la încălzire, a venit și perioada aia a anului în care lumea se comportă și mai cretin, în mod special:
Pentru că sarmale, piftie, paranghelie, artificii și coarne de ren din pluș. Plus amestecul între aniversarea tipului ăluia care a transformat apa-n vin și alte vrajeli, inventat de religie ca să te facă să te simți vinovat că te-ai născut și să le dai bani popilor, care o să te ierte pentru asta pe tot felul de tripuri dubioase împreună cu toată prăjeala asta cu un tip gras și bătrân, îmbrăcat în rosu, care zboară noaptea prin cer într-o sanie trasă de reni și știe tot ce ai făcut tot anul. Mai ales dacă ești copil. Pentru că așa te conving părinții să nu bei detergent de vase și să nu îi gâtui pe alți copii la joacă, atunci când ei nu sunt in preajmă să te păzească: 
Dacă e ok cu felul în care ai ars-o anul ăsta, nenea ăsta coboară pe coș direct prin sobă în casa ta , sau pe gaura cheii dacă n-ai sobă și îți lasă ce cadouri au avut bani și chef părinții tăi să îți cumpere. Dacă ești un puști dintr-o zonă geopolitică favorizată a lumii. Dacă nu, nu.
Știi despre cine vorbesc, tipul ăsta apare iarna în toate reclamele de la fast-food și cafeaua aia americană, extra dulce cu sifon. 
De pomul ăla din sufrageria ta, împodobit ca un transexual teribilist pe droguri la o paradă gay pride, pe care îl obligi să asculte muzică populară în timp ce moare, nu mai zic nimic.
În afară de toate tâmpeniile la care ești obligat să iei parte de familie, prieteni, rude, sau iubi, trebuie să accepți și mesajele “de sărbători”. La toate sărbătorile românești. Și mai ales să trimiți și tu câteva, pentru că asta face parte de-acum din obligațiile vieții tale căcăcioase de adult. 
Pentru că am câteva mii de români în lista de prieteni de pe Facebook, pot spune că am un eșantion de populație pentru o statistică:

GIF-ul ăla de căcat, cu sclipici și brad, însoțit de un mesaj generic, cu urări false și ipocrite de la cineva cu care nu ai vorbit în viața ta. Cu mențiunea să dai mai departe. Ca și cum vorbele astea au o putere magică care o să îți îndeplinească visele tale cretine și viața o să fie așa cum îți doreai. Și ăluia care ți-a trimis diareea asta vizuală, chiar îi pasă de tine. Sunt curios cine face materialele ăstea multimedia pe care le folosesc oamenii de sărbători. În calitate de psiholog. Sunt curios ce probleme are, poate vrea să discutăm despre asta și reușesc să îl ajut să și le resolve. Pentru noi, toți.

Videoclipul ăla grețos de kitschos editat, cu un colind plictisitor din partea aia a YouTube despre care nu știai că există. Probabil că nimeni n-a stat să îl asculte până la sfârșit. Dar e exact ce te aștepți să îți trimită un mincinos fără imaginație care o arde după ureche, în funcție de calendar și modă. Măcar genul ăsta de om e consistent în iluziile de sine, tot timpul anului face din problemele altora problemele tale, dând share pe Facebook la milogeli lacrimogene și persuasive pentru tot felul de chestii. Ca să își demonstreze lui și ție, ce om bun e el. Plus citatele ălea motivaționale pline de nonsensuri și poze cu rockerul ăla european, care crede el că e Iisus. Și poze cu flori. Pentru că e un suflet sensibil care apreciază frumosul și natura. Vreau și eu să îl cunosc pe ăla care ascultă colinde. Pe bune.

Mesajul ăla plin de greșeli gramaticale și improprietăți de stil, însotit sau nu, de o poză pixelată de sezon (brad, moș Gerilă, cană cu vin fiert, cadouri, zăpadă, ș.a.m.d.)
Este evident că cineva nu a vrut să copieze un mesaj prefabricat de pe internet și s-a străduit să compună ceva pentru oameni.
Ei bine, asta chiar mă mișcă al dracului de tare. Să vezi că cineva își dă osteneala pentru tine în halul ăsta, deși nu știe limba română. Este ceva special. Ăsta chiar că este spiritul Crăciunului. Vreau să îi cunosc și eu pe toți oamenii ăia care dau mesajul mai departe.
Vreau să le dăruiesc câte o carte de gramatică. În spiritul Crăciunului.

Mesajele de la familie și prieteni. Sunt fix la fel ca ălea generice pe care le primești de la necunoscuți, dar au un aer de plagiat jenant, pentru că sunt adaptate la tine și undeva în ele este îndesat și numele tău. Niste oameni care se simt vinovați că nu le pasă de tine și acum vor să îți arate că de fapt le pasă. Și îți urează lucruri. Pentru că așa face toată lumea. Și se simt obligați să o facă și ei. Acum ești și tu obligat să le răspunzi. Chestia cea mai nasoală este că nu poți să dai copy-paste la mesaj și să schimbi numele tău cu al lor, apoi să-l trimiți. Trebuie să arate autentic. Așa că trebuie să scremi ceva original care să arate decent, sau să cauți un mesaj prefabricat de pe internet. Dacă nu, o să pari un nemernic căruia nu îi pasă de Crăciun și familie. Și tu nu o să ai nici o scuză. Chiar dacă nu toată lumea s-a născut cu talent la scris.

Toate mesajele generate automat pe care le primești de la bănci, politicieni, magazine și toate instituțiile și locurile unde cineva a avut vreodată acces la numărul tău de telefon. Pentru că vor banii tăi în continuare. Până o să mori. Și cineva are impresia că ești atât de prost încât o să te simți bine și o să crezi că ești important pentru ei. Încetează să le dai bani. Să vezi atunci ce mesaje personalizate o să primești.

Fă în pula mea o faptă bună. Și nu mai trimite la lume cretinisme pe telefon ca să te simți bine despre tine că ești un om bun pentru că așa pretind toți oamenii în perioada asta calendaristică și acum este ocazia ta să participi la laba asta în cerc generală.
Să nu te prind cu colindatul dacă ești țigan sau un hăndrălău asistat social, că ți-am dat de pomană tot anul prin taxe și impozite. Te bat până faci pareză și atunci o să meriți banii ăia. Și o să ți treacă cheful de colinde. 
Că n-ai talent și mie nu îmi plac colindele.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.