Tăntici cu vocație de victimă și de ce clientul are întotdeauna dreptate: Episodul 2- Economista plictisită.

Azi de dimineață la o pauză de țigară și cafea d-un leu, scot telefonul să-mi iau doza zilnica de Facebook.

Mesaj : “Am sa-ti scriu cateva vorbe,nu o puteam face pe pagina oficiala…Iti marturisesc ca ma intrigi.Esti haioas,super deschis,fara limite,ai un stil aparte in scrierile tale…etc…insa nu stiu cum sa “diger”..aceste lucruri..Nu inteleg limbajul tau..nu esti roman?…Recunosc ca nu stiu nimic despre tine…si nu stiu daca ceea ce se vede este si real…as fi curioasa…sa stiu cine esti…” – M., trecută de 40 de ani, conțopistă la o instituție de transport public dintr-un orășel de munte.

Arată a tanti din categoria “Mature” de pe site-urile porno. Țâțoasă, îmbrăcată office în roz, blondă, paporniță fashion, ochelaristă, exact cu mecla pe care ți-o închipui, gata să înceapă scena  din birou cu asistentul ei musculos, care a vărsat cafeaua peste raporturile ălea.

Eu îi bag întâmpinarea standard:

” Bine ai venit pe pagina oficială a Klubului de Ceokan Selekt. Aici găsești arta plastică și povestioare cu link la opere complete pe blogul meu de căcat. Dacă vrei să te masturbezi, ai secțiunea cu poze personale ale fondatorului original la profil.”

După 5 minute aflu de la ea că:

” eu nu vreau nimic….vreau doar sa stiu daca esti asa…ori doar te prostești ” și că:  ” mie-mi place…citesc cu interes…insa…nu stiu…esti nebun…sau doar te faci…asta era intrebarea…” dar:” hai…gata ca eu nu vreau nimic…doar eram curioasa ce-i cu tine…ma intrigi maxim…” și bla-bla din ăsta cu puncte de suspensie pentru a-mi sublinia seriozitatatea demersului prin tensiunea dramatică. 

O intreb de ce pula mea scrie cu 3 puncte la fiecare 2 cuvinte și ce are cu mine și cu limba română. Încearcă o glumă și îmi spune că ăstea semnifică pauzele ei  de gândire. O cred.

Îmi spune că e la birou. După câteva ore de conversație proastă în care eu îmi fac treaba pe la bancă, niște cumpărături și ajung acasă, sunt politicos și o anunț că se apropie prânzul și probabil că trebuie să își ia pauza de masă și nu vreau să îi răpesc privilegiul unei bine-meritate ore de relax, după o zi grea la birou. Tipa este un angajat model, renunță la pauză și continuă să-mi spună lucruri. Aceleași. Mă enervez pentru că mă roade invidia și o întreb de ce are impresia că timpul și atenția mea sunt gratuite, iar în schimb ale ei sunt plătite de statul român. Aș vrea să o întreb dacă mă poate băga și pe mine asistent unde e ea șefă de compartiment, pentru că aș putea face niște bani stând pe Facebook, mult mai repede lucrând la CFR, decât pictând și scriind rahaturile mele pe pagina asta. Încă nu ne cunoaștem destul de bine să îi cer favoruri, așa că mă rezum la o discuție amabilă în care o întreb dacă e curvă, sau proastă.

Tipa vede că-mi place să o fac pe inabordabilul, dar cum are experiență mai mare decât mine, nu se lasă păcălită și continuă arta seducției conversaționale, pentru a scoate de la mine secretele: ” ai ton in discutie total agresiv..mie nu trebuie sa-mi dovedesti nimic,eu incerc sa inteleg lumea asa cum este…incerc…insa tu din prima ai recurs la ofensiva…fara un gram de condescendenta(?!) …”, însă : ” lasa aspectele fizice,ma intereseaza cei in capul tau”.

Aici m-a cucerit. Așa om mai rar. Puține femei din ziua de azi o mai ard pe sentimente și intelect, ignorând aspectul fizic și bazându-se pe aceste principii solide în relațiile lor. Aș vrea să o întreb, totuși, de ce se machiază și se îngrijește să arate bine, dacă mintea și sufletul sunt miezul. Dar probabil că purisanca asta face toate lucrurile ăstea pentru că e misterioasă și unică. Nu ca restul de muieri. Mă vede tinerel și fără experiență, așa că i se face milă de mine și se deconspiră : “asa crezi..,tu vezi doar ceea ce eu am lasat a se vedea,fara dorinta de disimulare,dar..nu ma cunoști” 

 Mi-am găsit nașul (nu ăla din tren la care îi dai 3 lei). O maestră a conversației și disimulării fără disimulare. Un ninja camuflat în blonda rujată de la birou.

S-a antrenat zeci de ani pentru ziua asta. Să mă găsească pe mine și să extragă secretul personalității mele cu tehnica interogării prin tortură psihologică, chiar și cu prețul de a-și risca acoperirea și identitatea falsă la care a muncit atât… Căsătoria, copiii, viata ei, totul, a fost o minciună? Nu știu ce să mai cred. Sunt confuz.

De azi înainte nu mai merg cu CFR.

Poate-s vreun serviciu secret ca-n filme și de fapt toată chestia asta a lor cu trenuri este un paravan pentru spionaj.

Asta ar explica întârzierile și multe alte lucruri misterioase.

Mi-e frică să nu adorm în vagon și să mă trezesc într-un laborator secret legat de masă. Dar nu voi ceda. Chiar dacă azi aproape că am fost manipulat prin atac psihotronic să divulg secretul personalități mele fabuloase, îl voi lua cu mine în mormânt.

 

 

 

 

Facebook Comments

Un comentariu

  1. I se opreste circulatia sanguina de la hamurile cu care-si opinteste verzele alea murate din ”chept”.Cureaua si poseta sunt din alt film iar pantalonii cu slitz la pula fac tabloul complet.Zambetul tantos si strengaresc totodata, ma obliga sa-i arunc o optime de pula in gat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.