pentru.

Pentru romani:
Romanii sunt o tara de lumea a treia unde oamenii sunt snobi si ipocriti.
Nu-si recunosc conditia, altfel ar face ceva pentru ei, sunt experti in toate, dar neputinciosi in toate, pentru ca… (completati voi spatiul punctat cu toate pretextele, ca doar suntem romani si ne pricem de minune la asta).
Prefera sa imite occidentalii, pentru a parea altceva decat sunt. Fomistii sarantoci ai UE.
Preocupati de lucruri care nu necesita munca, cum ar fi acceptatul sau certatul pe drepturile unor minoritati sexuale sau de alt gen. Datul cu parerea cat mai prelung si apasat pe subiecte pentru care nu e nevoie de inifrastructura economica, de specialisti in nimic, de fonduri, de pus curul la munca, in politica, administratia publica si in genere oriunde e mai mult de un roman in acelasi loc.

Aici se vede talentul nostru de lautari si manelisti la scara sociala; cantam dupa urche inganand niste melodii pe care nu le intelegm la scara de teorie muzicala dar incercam sa ne dam muzicieni:
Sate prapadite si uitate de lume, unde primariile fac veceu public la standarde U. E.
Pe bani multi
Orase fara infrastructura economica unde consiliile judetene voteaza contructia unor tampenii la fel de europene, pentru ca sunt niste bani de furat, din banii publici, si e pacat sa se piarda.

Era sa uit de O.N.G.-urile care sunt visul umed al cutofililor si salveaza caini de pe strada. Chiar de langa copii saraci pusi de parintii lor tigani la cersit, dar cine dracului vrea sa se complice cu un copil de tigan.
Plus ca oricum e vina lor, nu-i pune nimeni sa se inmulteasca.
E mult mai lucrativ, ieftin si de fite sa adopti un caine, plus ca nu ai atatea batai de cap ca si cu un om. Aici sunt bani.
Aici se fac niste combinatii cu primariile, cu concesionat spatiu, cu fonduri europene.
Adopta un caine fraiere!
Ia-ni-l de pe cap, sa nu-l mai hranim noi si adapostim.
Arata lumii ce suflet bun ai.
Poate te combini cu tipa aia buna de la contabilitate pe care ai pus ochii de cand s-a mutat la multinationala unde bagi ca un sclav fara viata ce esti, un job pe care nu-l intelegi si-l urasti, dar iti permite sa te duci la mare o luna pe an sa vezi buci si tate.
Daca moare cainele, sau il dai inapoi, nu te baga nimeni la parnaie.
Doneaza, strange gunoaiele, ca e european si de fite. Mai putin transportul public cu care ajungi acolo.
Fa treaba firmelor cu care au contract primariile.
E cool si poate o sa fii si tu o persoana mai aleasa.
O sa fii atat de multumit de tine.

Suntem niste jerpeliti imbracati cu haine de firma.
Niste saraci cu masini de lux. Niste cocalari care ne spargem in figuri cu biblioteca de carti si studiile facute, dar care se fura singuri, corupti, lenesi, incompetenti. Pentru ca, de la distanta intr-o imagine globala asta se vede.
Romania: Copilul sarac, cu parinti alcoolici al U. E..
Milogului de copil care te impresioneaza cu ochii lui mari si umezi, de comunism si postcomunism ii dai bani sa se duca la scoala sa aiba si el un viitor.
Il gasesti la pacanele cu tigara in gura.
Deja nu mai merge smecheria asta, care mergea cand aveam 15 ani.
De cand ne-am nascut in 89, avem deja 29 de ani.
Si suntem repetenti in clasa 1.
Stati chill ofticatule care citesti, stati-ar micu’-n gat si eu sunt roman, la fel de nasol ca noi toti si nu fac decat sa mananc rahat ca tine pe internet in timp ce ragai o bere.
Numai ca de data asta nu particip la laba voastra-n cerc.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.